23 април 2022 г.

Едгар Кейси за аурата


„Откакто се помня, аз свързвам хора­та с цветовете. Виждам цветове във връзка с хо­рата. Не си спомням случай, когато, срещайки чо­вешко същество, то да не се отразява в моята ре­тина в синьо, зелено, червено, нежно струящо от главата и раменете. Мина доста дълго време, преди да разбера, че другите хора не виждат тези цвето­ве; мина доста време, преди да чуя думата „аура“ и да се науча да я прилагам към явлението, което за мене винаги е било познато.
Никога не мисля за хората, без да ги свързвам с техните аури; виждам как те се променят при мо­ите приятели и любими – с течение на времето, когато са болни, отчаяни, обичани, удовлетворени. За мен аурата е ветропоказателят на душата. Тя показва посоката, в която духат ветровете на съд­бата.
Много хора са преживели нещо подобно, без да знаят в продължение на години, че това е нещо уни­кално.
 

Чувал съм много хора да коментират за зачестя­ването на употребата на очила сред цивилизовани­те хора. Изглежда, те смятат това за лошо. Може би това е резултат от постоянното усилие от страна на нашите очи да виждат повече и да ни доведат до следващата стъпка еволюцията? Мис­ля, че това е абсолютно вярно и скоро ще бъде при­ето в бъдеще. Какво би означавало за нас, ако нап­равим тази еволюционна стъпка? Ами ние всички ще имаме възможност да виждаме аурите.
Аурата е следствието, не причината. Всеки атом, всяка молекула, всяка група от атоми и молекули – проста или сложна, разказва собствената си исто­рия, модел, цел чрез вибрациите, които излизат от нея.
Докато душата на човек пътува през нивата на съществувание, тя се променя и сменя своя модел, докато използва или злоупотребява с предоставили­те й се възможности. Човешкото око възприема тези вибрации като цветове.
Така по всяко едно време, във всеки един свят душата ще излъчва своята история чрез вибрациите си. Ако друго съзнание може да приеме и разбере тези вибрации, то ще знае състоянието на тази душа, в какво е замесена или какъв прогрес е напра­вила.
Представете си какво би означавало това! Всеки ще може да разбере, ако смятате да го излъжете дори съвсем мъничко! Ние всички трябва да бъдем искрени и никога няма да съществува такова нещо като измамата!
Опасността, катастрофата, инцидентите, смъртта няма да идват незабелязано. Ние ще ги виждаме по пътя им, както са правили старите пророци, и също като пророците ще разпознаваме и привет­стваме нашата собствена смърт разбирайки нейната истинска значимост.
Трудно е да си представим такъв свят – свят, където хората ще виждат своите грешки и добро­детели, своите слабости и силни страни, своите болести, нещастия и идващи успехи. Ние ще вижда­ме себе си така, както другите ще виждат нас. Ще бъдем съвсем различна раса хора. Колко от нашите пороци ще оцелеят, когато ще бъдат виждани от другите?“
 
Едгар Кейси, За прераждането. ИК „Хермес“, П., 2002, с. 236, 237