5 януари 2022 г.

Лорна Бърн за молитвата


      „Молитвата е много мощен инструмент. Когато се молим, ние не сме сами. Нашият ангел-пазител винаги се моли с нас, както и другите ангели, които са с нас по това време. Дори любимите ни хора, които вече са отишли на Небето, се присъединяват към молитвата ни.
Нищо не е прекалено малко или прекалено тривиално, за да бъде споменато в молитвата и никоя молитва не е прекалено къса – без значение дали е само от една дума или от много. Можем да се молим навсякъде – докато шофираме, докато се разхождаме, по време на среща, в тълпата или насаме. Понякога се молим, дори без да го осъзнаваме, особено когато си мислим за някой любим човек, който е болен или приятел, който има затруднения. Когато молитвата извира от дълбините на нашата душа, тя е невероятно силна и религията или вярванията на човека не са от значение. Бог чува еднакво молитвите на всички свои деца.
Молитвата е особено силна когато група хора се молят заедно на едно и също място, или ако хора на различни места по света се молят за нещо конкретно по едно и също време. Такива молитви предизвикват усилване на духовната енергия.“
 
Лорна Бърн, Ангели в косите ми. Изд. „Азура“, В., 2012, с. 202